יום שני, 26 בספטמבר 2011

חומוס - אצל מי קיים החומוס המושלם?

אתם מכירים את הסיטואציה שיושבים כל החברה ועושים על האש, תמיד עולה הנושא מי מכיר את החומוס הכי טעים בארץ.
כל אחד מכיר איזו סימטה אפלה ביפו, ירושלים ועכו שבהם החומוס של אבו ..... הוא "הכי טעים בעולם" ." אין חומוסים כאלה" ואז תמיד קופץ החבר שלו וצועק " אני מכיר אוטובוס...." . כן כן , נכון האוטובוסים הישנים של אגד הפכו למרענן הרשמי של החומוס בארץ ומכתיבי הארומה.

אני רוצה לגלות לכם איפה באמת קיים החומוס הכי טוב בארץ . מי מכין את החומוס הכי טוב בארץ.

אתם!!!!!!!!!!!!!!

החומוס שאתם תכינו לבד בבית. טרי ,חם ועם התבלינים שאתם אוהבים ובמינון הטעמים כמו שאתם אוהבים.
תמיד שאני מארח אני מכין חומוס ותמיד הוא קוצר הצלחות ופרסים. כל הסוד הוא בזה שהוא מוגש חמים , עם שמן זית טוב ומעט לימון ושום.
לא צריך להיות מהנדס טילים , רק טיפה רגש עם התבלינים.
קיימת אגדה אורבנית נוספת סביב איזה גרגר חומוס נותן את החומוס הטוב ביותר. חומוס עם גרגרים קטנים או חומוס עם גרגרים גדולים.
סוד קטן   הם קונים את מה שהספק מביא להם .




מי שיעדיף את החומוס הגס ישאיר את הקליפה ומי שאוהב אותו חלק ידאג לסנן את הקליפות.
אל תפחדו להכין חומוס בבית .

כל מה שצריך הוא חומוס מבושל , טחינה גולמית טובה, שמן זית, מעט שום כתוש, מיץ לימון ,מלח ופלפל. יש כאלה המוסיפים גם כמון ופה נכנס נושא "על טעם ועל ריח...".

מתכון בסיסי לחומוס:
חצי קילו חומוס מבושל
400 ג"ר טחינה גולמית
מים לפי הצורך ורמת הדילול בה אנו מעוניינים. מומלץ להשתמש במי הבישול של החומוס.
מלח
פלפל שחור
שלוש שיני שום
מיץ לימון טרי
מעט נענע או פטרוזיליה
מעט כמון

שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
ולא לשכוח את הלחם הטרי שאפיתם......

* המתכון הוא בגדר המלצה וטעם אישי. קחו אותו לאן שאם רוצים.




תגובה 1: