יום ראשון, 25 בספטמבר 2011

המזווה - בסיס האם

תעשו לכם מנהג. פעם בחודש לפחות , תיקנו תבלין , חומץ או סתם איזו פסטה מעניינת.
אני עשיתי לי מנהג ובכל מקום בעולם אליו אני מגיע אני נכנס לסופרמרקט המקומי ומחפש תבלין,חומץ או שמן חדש. 
מהטיול האחרון שלי  לאיטליה חזרתי עם מספר חבילות פסטה משובחת, קילו פרמז'ן אמיתי ושלוש צנצנות של דובדבני אמרנה מעולים לקינוח.

הבסיס לבישול הטוב והמעניין הוא יצירת קשת צבעים כמה שיותר רחבה. כמה שהמזווה שלכם יהיה עשיר יותר , החלומות שלכם ילכו למקומות רחוקים יותר.
אנסה לעזור לכם עם רשימה התחלתית של מוצרי בסיס שכדאי שיהיו בארון.
מספר סוגים שונים של חומץ : אורז,תפוחים , פירות יער,שזיפים ועוד
קארי ירוק , קארי אדום,טחינה איכותית, צנצנת חרדל חלק , צנצנת חרדל גרגרים,דבש וסילן תמרים.
מלח ים אטלנטי, מגרסת פלפל שחור
כמה סוגי שמנים: שומשום, אגוזים וכמובן שמן זית איכותי.
תבלינים טריים - תמיד מומלץ לגדל מספר עציצים של צמחי תבלין כמו טימין , טרגון , מרווה , לימונית ונענע.
תבלינים יבשים: פפריקה אדומה מתוקה , פפריקה חריפה , כורכום, קינמון , פלפל אנגלי , עלי דפנה, אגוז מוסקט ( שאיתו חייבים להשתמש בזהירות )
מי שרוצה להתחיל ולהתפרע יכול לקנות פפריקה מעושנת, שמן כמהין ופיטריות יבשות מכל מיני סוגים.
קופסאות שימורים ודגים : צנצנת אנשובי, עגבניות מרוסקות , טונה איכותית, אספרגוס משומר , חלב קוקוס
יבשים : פסטות , סוגי אורז שונים, נודלס

אתם לא חייבים לרוץ מחר בבוקר לסופר ולקנות הכל אבל תתחילו לצבור את המטמון הפרטי שלכם.

תזכרו, ארון המזווה הוא לוח הצבעים .
מה שנשאר לכם זה להדליק את האש ,לקחת חתיכת עוף , בשר או דג ולשים איזה תבלין שאתם אוהבים.
תזכרו תמיד כי אתם בישלתם את האוכל הכי טוב בעולם. זה הטעם שלכם ( אל תגזימו עם תבלינים ותמיד תבדקו איך יצא הטעם לפני ההגשה).
בכל פעם שאתם מכינים מנה תנסו שילוב חדש של טעמים.
למון גראס אוהב ג'ינג'ר ושום
מרווה אוהבת חמאה
אנשובי ישמש לכם את הבסיס המושלם לרוטב פסטה אלוהי.

תתנסו. תחלמו ומי שמסתבך אני אשמח לפתור את הפלונטר.

אהוד


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה