פעם אמר לי מישהו שאני מאד מעריך: " עצלנים לא יכולים להיות טיפשים ". הם תמיד ימצאו את הדרך הקלה לעבוד פחות קשה.
המשפט הזה מלווה אותי את מרבית שנותיי.
אצל רובנו, מסעדות הן הפתרון הקל לארוחת ערב מהירה בלי להתאמץ , בלי לבשל , כלים , ילדים וכל מה שמסביב.
אבל הפעם העצלנות שלי הוציאה אותי טיפש ועני .
מצאנו את עצמנו סועדים במסעדה הקבועה שלנו , מסעדה אוריינטלית בהוד השרון. מסעדה המתהדרת בבעלות של "שף מפורסם". הזמנתי מנה של דג בקארי אדום חריף בליווי אורז לבן.
שילמתי עבור מנה זו אם איני טועה מעל 70 ש"ח. מנה קטנה וממש לא שווה סכום כסף כפול ממנת שווארמה.
החלטתי שאין סיבה לא לנסות להכין אותה בבית.
הכנתי. יצא מעולה ואני רוצה לשתף אתכם כדי שתוכלו להכין למשפחתכם ארוחת ערב קלה וטעימה כמו באותה "מסעדת שף".
מה שטוב במנה הזאת הוא שמאדים את הדגים מעל סיר האורז ובכך חוסכים זמן .
המצרכים :
פילה דג נסיכת הנילוס לזריזים, או פילה בורי ולברק לאניני הטעם שרוצים להשקיע.
פחית חלב קוקוס
2 כפות קארי אדום
חצי כפית רוטב דגים
כף רכז עגבניות
פלפל
מלח
עלי כוסברה
בוטנים מטוגנים מלוחים
פילה דג נסיכת הנילוס לזריזים, או פילה בורי ולברק לאניני הטעם שרוצים להשקיע.
פחית חלב קוקוס
2 כפות קארי אדום
חצי כפית רוטב דגים
כף רכז עגבניות
פלפל
מלח
עלי כוסברה
בוטנים מטוגנים מלוחים
ההכנה:
מערבבים את חלב הקוקוס והקארי בקערה ומשרים את הדגים למספר שעות.
מכינים את האורז הלבן בתוך הסלסלה לפי הוראות ההכנה של אורז לבן רגיל ובזמן בישול האורז מניחים מעל את סלסלת האידוי ובתוכה מונחים הדגים.כאשר האורז מוכן גם הדגים מוכנים. 22 דקות מהירות 4 בחום ורומה.
את הנוזל שבו השרנו את הדגים מעבירים למחבת ומצמצמים לרוטב סמיך.
בתהליך הצמצום מוסיפים את רכז העגבניות ,פלפל , מלח ורוטב הדגים.
מי שאוהב חריף יכול להוסיף עוד כף או שתיים מהקארי האדום.
מוסיפים את הדגים לרוטב המצומצם ומבשלים עוד כשתי דקות.

ההגשה:
עורמים את האורז על הצלחת , עליו מניחים את הדג ומקשטים בבוטנים וכוסברה.
עורמים את האורז על הצלחת , עליו מניחים את הדג ומקשטים בבוטנים וכוסברה.
בתאבון

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה