יום רביעי, 26 באוקטובר 2011

דג סלמון בואקום מלווה בסלט שורשים קליל

שלשום בערב אשתי חזרה מהעבודה והכריזה שהיא רעבה! וברור שמיד נרתמתי למשימה .
האמת היא שכבר די נמאס מארוחת הערב של הביצה והסלט אז הכנתי ארוחה שנראית כמו במסעדת יוקרה אבל למעשה היא לוקחת חמש דקות הכנה וכ20 דקות של בישול הדג.
כמו שכבר כתבתי בפוסט קודם , גם כאן למזווה יש תפקיד חשוב ותמיד אני מחזיק פילה סלמון קפוא במקפיא.
וכן כן , לכל המומחים שיטענו שאין כמו דג טרי , אז זה נכון למתי שיש ארוחה מתוכננת .אבל כאשר צריך לרצות בת זוג רעבה אז גם סלמון קפוא מאיכות טובה ישר מהמקפיא יוביל לתוצאות מדהימות!
אני ממליץ לכם לנסות את זה בבית גם אם אין לכם מכונת ואקום , אפשר להכין את הדג בשקית קוקי ולסגור אותה מהודקת על הדג.
 
רשימת המצרכים:

פרוסה יפה של דג סלמון
שמן זית
20 עלי טימין
10 עלי רוזמרין
פלפל גרוס
מלח ים אטלנטי

לסלט:
סלק שלם מבושל או סלק משקית ואקום שקונים מוכן בחנות
1 קולורבי שלם
כף שמן אגוזים, למי שאין יכול להשתמש בשמן זית ולהוסיף אגוזים קצוצים.
כפית חומץ פטל , אוכמניות או אפילו בלסמי
מעט עלי פטרוזיליה

רוטב הדג :
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
כף מיונז
מעט צלפים קצוצים
שמיר קצוץ
כפית חומץ בן יין לבן
חצי כפית סוכר
מעט פלפל ומלח

ההכנה:
מחממים סיר מים ל70 מעלות. אני משתמש במדחום בשר פשוט כדי לשמור על הטמפרטורה . ( משחקים עם גובה הלהבה)
מתבלים את הדג במלח והפלפל. מכניסים את הדג לשקית הואקום (או הקוקי) מוסיפים את שמן הזית ועשבי התיבול וסוגרים היטב.
מניחים את השקית בסיר המים ומחכים כ20 דקות. ( אם משתמשים בדג קפוא ישר מן המקפיא יש להאריך את הזמן)

הסלט:
חותכים את הסלק והקולורבי לקוביות אחידות.
מתבלים את הסלט עם התבלינים .

הרוטב:
מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.
אפשר לשחק עם כמויות החומץ והסוכר לפי הטעם.

סידור המנה:
נותנים מריחה של רוטב על הצלחת . עליה מניחים את נתח הדג ובצד מסדרים את הסלט.

בתיאבון.
המנה היא קלה, מהירה ומעדן אמיתי שתזכו לתשבוחות מכל מי שיטעם אותה.
הדג יוצא רך ומדהים.

תגובה 1: